четвъртък, 30 април 2015 г.

Биск от скариди

Продукти :

Скариди гренландски (цели) кг 0.05
Лук зрял  кг  0.03
Морков кг 0.03
Целина листа  кг 0.02
Ром  кг 0.005
Сол  кг 0.001
Черен пипер  зърна  кг 0.001
Дъмплинг равиола със свинско  кг 0.05
Магданоз пресен  кг 0.007
Бяло вино  кг 0.01
Чесън скилидка  кг 0.005
Зехтин  кг 0.01
Зеленчуков фон кг 0.005
Див лук  кг 0.007
Доматено пюре кг 0.01

Приготовление :

Черупките от скаридите се пекат във фурна на 180 градуса ,след това се запържват в зехтина със зеленчука, 
гасят се с бялото вино и се изчаква да изври.След това добавяме доматеното пюре доливаме фон и се вари се два часа на тих огън ,прецежда се през марля.

Няма коментари:

Публикуване на коментар