събота, 25 април 2015 г.

Тъмно златист фон от телешко

 Наименование на продуктите.











Телешки кости дребно нарязани



500
 гр
Телешки обрезки





500
 гр
Олио






30
 гр
Кореноплодни зеленчуци




150
 гр
Лук 






50
 гр
Доматено пюре





20
 гр
Бяло вино 





150
 гр
Основен златист фон




2000
 гр
Букет гарни 





50
 гр
Чесън 






10
 гр
Черен пипер





10
 гр

Приготовление:
Костите се насичат и се запичат с обрезките,добавят се кореноплодните зеленчуци,а след тях и лука и доматеното пюре.Виното се долива по време на печенето по малко и се оставя да изври,когато се глазира се долива и  основния фон.Прибавят се подправките не се соли,вари се около 3-4 часа на тих огън,обира се пяната  и мазнината.След готовност задължително се прецежда.

Няма коментари:

Публикуване на коментар