Скариди Кралски | кг | 0,06 |
Авокадо | кг | 0,02 |
Заквасена Сметана | кг | 0,02 |
Сол | кг | 0,001 |
Бял пипер | кг | 0,0001 |
Лимонов сок | кг | 0,002 |
Чери домат | кг | 0,002 |
Пудра захар | кг | 0,002 |
Фенел | кг | 0,002 |
Балсамов оцет | кг | 0,02 |
Пресен Риган | кг | 0,02 |
Олио | кг | 0,02 |
Рукола | кг | 0,02 |
Приготовление :
Изчистваме добре авокадото и го поставяме в кухненски робот заедно със сметаната,сол,пипер и лимоновия сок.Блиндираме добре до получаване на хомогенна маса,в така приготвения мус поставяме костилката на авокадото за да запазим цвета свеж и да предотвратим окисляване.
Фенела се реже на слайс машина и се изсушава на 60 градуса до получаване на чипс.
Чери домата се цепва леко на кръст в долната част след което се потапя за няколко секунди във врящо олио за да се изпържи кожата му и да се отлепи.След това се слага в тавичка наръсва се с пудра захар и се запича на Саламандър докато захарта се карамелизира леко.
Скаридата се изчиства и се изпича на туч до готовност. Презентираме като поставим първо муса от авокадо върху него скаридата,чери домата и чипса от фенел.
Няма коментари:
Публикуване на коментар