неделя, 26 април 2015 г.

Скарида с мус от авокадо,глазиран чери домат и чипс от фенел

Продукти :

Скариди Кралски кг 0,06
Авокадо  кг 0,02
Заквасена Сметана кг 0,02
Сол  кг 0,001
Бял пипер кг 0,0001
Лимонов сок кг 0,002
Чери домат кг 0,002
Пудра захар кг 0,002
Фенел кг 0,002
Балсамов оцет кг 0,02
Пресен Риган кг 0,02
Олио кг 0,02
Рукола кг 0,02

Приготовление :

Изчистваме добре авокадото и го поставяме в кухненски робот заедно със сметаната,сол,пипер и лимоновия сок.Блиндираме добре до получаване на хомогенна маса,в така приготвения мус поставяме костилката на авокадото за да запазим цвета свеж и да предотвратим окисляване.
Фенела се реже на слайс машина и се изсушава на 60 градуса до получаване на чипс.
Чери домата се цепва леко на кръст в долната част след което се потапя за няколко секунди във врящо олио за да се изпържи кожата му и да се отлепи.След това се слага в тавичка наръсва се с пудра захар и се запича на Саламандър докато захарта се карамелизира леко.
Скаридата се изчиства и се изпича на туч до готовност. Презентираме като поставим първо муса от авокадо върху него скаридата,чери домата и чипса от фенел.


Няма коментари:

Публикуване на коментар