вторник, 28 април 2015 г.

Сьомга стек,опушен с цитрус картофен мус,гриловани аспержи и пармезанова пяна.

Продукти :

Сьомга филе  кг 0.2
Картофи кг 0.05
Сметана готварска кг 0.02
Сол  кг 0.001
Бял пипер кг 0.0001
Аспержи   кг 0.05
Чери домат кг 0.02
Пудра захар кг 0.002
Мляко прясно кг 0.02
Масло кг 0.01
Балсамова редукция кг 0.01
Олио кг 0.02
Рукола кг 0.02
Пармезан                                              кг            0.05
Лецитин                                                кг            0.0002                                                                         Приготовление:

Овкусяваме сьомгата със сол и пипер и запечатваме на силен тиган,след което поставяме в машина за опушване на 180 градуса за четири минути..Сваряваме картофите и ги пюрираме в блендер със сметната,маслото и част от настъргания пармезан,докато получим пухкав мус. Обелваме аспержите и 
ги запичаме на грил.Затопляме млякото на 80 градуса добавяме настъргания пармезан,сол на вкус и лецитин и бием със пасатора до получаване на стабилна пяна.Чери домата глазираме в горещ тиган с малко масло ръсим с пудра захар и запичаме на саламандър.Сервираме първо аспержите,върху тях рибата,картофения мус и чери домата.






Няма коментари:

Публикуване на коментар