неделя, 26 април 2015 г.

Ризото със скариди и шафран

Продукти :

Ориз Арборио  кг 0.05
Скариди коктейлни кг 0.06
Шафран кг 0.0001
Сол  кг 0.001
Черен Пипер млян  кг 0.0001
Бяло вино кг 0.01
Масло  краве  кг 0.01
Лук стар кг 0.04
Рибен фон кг 0.005
Кълнове  кг 0.007

Приготовление :

Запържваме ситно нарязания лук,добавяме Арбориото и  пържим около две  минути гасим с бялото виното и добавяме рибния фон,в който предварително сме накиснали шафрана и сме затоплили до 90 градуса.Фона се добавя към ориза  на порции идеята е да се получи кремав ориз,Накрая добавяме скаридите и малко масло.Сервираме с прясно настърган пармезан.




Няма коментари:

Публикуване на коментар