Ориз Арборио | кг | 0.05 |
Скариди коктейлни | кг | 0.06 |
Шафран | кг | 0.0001 |
Сол | кг | 0.001 |
Черен Пипер млян | кг | 0.0001 |
Бяло вино | кг | 0.01 |
Масло краве | кг | 0.01 |
Лук стар | кг | 0.04 |
Рибен фон | кг | 0.005 |
Кълнове | кг | 0.007 |
Приготовление :
Запържваме ситно нарязания лук,добавяме Арбориото и пържим около две минути гасим с бялото виното и добавяме рибния фон,в който предварително сме накиснали шафрана и сме затоплили до 90 градуса.Фона се добавя към ориза на порции идеята е да се получи кремав ориз,Накрая добавяме скаридите и малко масло.Сервираме с прясно настърган пармезан.
Няма коментари:
Публикуване на коментар