| Ориз Арборио | кг | 0.05 |
| Скариди коктейлни | кг | 0.06 |
| Шафран | кг | 0.0001 |
| Сол | кг | 0.001 |
| Черен Пипер млян | кг | 0.0001 |
| Бяло вино | кг | 0.01 |
| Масло краве | кг | 0.01 |
| Лук стар | кг | 0.04 |
| Рибен фон | кг | 0.005 |
| Кълнове | кг | 0.007 |
Приготовление :
Запържваме ситно нарязания лук,добавяме Арбориото и пържим около две минути гасим с бялото виното и добавяме рибния фон,в който предварително сме накиснали шафрана и сме затоплили до 90 градуса.Фона се добавя към ориза на порции идеята е да се получи кремав ориз,Накрая добавяме скаридите и малко масло.Сервираме с прясно настърган пармезан.
Няма коментари:
Публикуване на коментар