събота, 25 април 2015 г.

Телешки Стрип Стек поднесен с винен сос,печени картофи с мащерка и карфиол.

Продукти :

Телешки Стрип Стек кг 0.25
Червено вино кг 0.03
Картофи кг 0.1
Мащерка прясна  кг 0.007
Масло краве  кг 0.01
Олио кг 0.01
Карфиол пресен  кг 0.08
Сол кг 0.001
Черен Пипер млян  кг 0.0001
Розмарин пресен  кг 0.07
Нишесте
Телешки тъмно златист фон
кг
кг
0.005
0,03
Рукола кг 0.02
Кълнове кг 0.007
Балсамов Оцет кг 0.02





Приготовление:

Стека приготвяме на грил до постигане на 56 градуса в центъра или до степен риър мидиъм или до желаната от вас степен.Оставяме го да почине 4-5 минути.Картофите нарязани на резени изпичаме във фурна на 200 градуса овкусени с мащерка ,сол и пипер.Карфиола бланшираме за няколко минути и след това запичаме на туч с масло,сол и пипер.Виното и телешкия фон редуцираме до половината от течноста,сгъстяваме с нишестето.Сервираме месото върху картофите гарнираме с карфиола и сос.


Няма коментари:

Публикуване на коментар