Патешко магре | кг | 0.05 |
Нектарина | кг | 0.05 |
Портокал | кг | 0.05 |
Лук кромид | кг | 0.04 |
Домат | кг | 0.04 |
Захар | кг | 0.002 |
Лимонов сок | кг | 0.005 |
Рукола | кг | 0.02 |
Сол | кг | 0.001 |
Бял Пипер млян | кг | 0.001 |
Олио | кг | 0.01 |
Фастъчено масло | кг | 0.01 |
Горчица | кг | 0.01 |
Приготовление :
От плодовете,лука домата и подправките се приготвя салцата.Режем всичко на дребни кубчета овкусяваме с захарта и лимоновия сок,сол пипер и оставяме поне 10 минути да си поеме всички вкусове.От фастъченото масло,горчицата и олиото приготвяме дресинг.Нарязваме кожата на патешкото магре на ромбове като внимаваме да не достигнем до месото.Слагаме магрето на студен тиган и включваме котлона,така мазнината започва да се топи и получаваме хрупкава кожа.Готвим месото до достигане на 56 градуса в центъра или до желаната степен на изпичане.След като го извадим от тигана,оставяме задължително под похлупак за 4-5 минути да си почине месото.Нарязваме на слайсове и презентираме със плодовата салца и фастъчения дресинг.
Няма коментари:
Публикуване на коментар