събота, 25 април 2015 г.

Патешки слайсове поднесени с плодова салца.

Продукти :
Патешко магре  кг 0.05
Нектарина  кг 0.05
Портокал кг 0.05
Лук кромид  кг 0.04
Домат кг 0.04
Захар кг 0.002
Лимонов  сок  кг 0.005
Рукола кг 0.02
Сол кг 0.001
Бял Пипер млян  кг 0.001
Олио кг 0.01
Фастъчено масло кг 0.01
Горчица кг 0.01

Приготовление :

От плодовете,лука домата и подправките се приготвя салцата.Режем всичко на дребни кубчета овкусяваме  с захарта и лимоновия сок,сол пипер и оставяме поне 10 минути да си поеме всички вкусове.От фастъченото масло,горчицата и олиото приготвяме дресинг.Нарязваме кожата на патешкото магре на ромбове като внимаваме да не достигнем до месото.Слагаме магрето на студен тиган и включваме котлона,така мазнината започва да се топи и получаваме хрупкава кожа.Готвим месото до достигане на 56 градуса в центъра или до желаната степен на изпичане.След като го извадим от тигана,оставяме задължително под похлупак за 4-5 минути да си почине месото.Нарязваме на слайсове и презентираме със плодовата салца и фастъчения дресинг.

Няма коментари:

Публикуване на коментар