събота, 25 април 2015 г.

Крем супа от бял боб с беконово шишче.

Бял боб кг 0.05
Лук  зрял  кг 0.04
Морков кг 0.04
Пипер пресен  кг 0.04
Джоджен пресен  кг 0.007
Олио кг 0.01
Сол кг 0.001
Черен Пипер млян  кг 0.0001
Бекон кг 0.05
Масло краве  кг 0.01
Сметана готварска кг 0.03

Приготовление: 

Боба се изчиства и измива добре.Слагаме го да заври като след завиране изхвърляме първата вода.Слагаме повторно вода и тогава добавяме нарязаните зеленчуци,варим до готовност. След достигане на кулинарна готовност се добавя се маслото и сметаната и се пасира,Бекона се ниже на шишче и се пече до хрупкавост.Сервираме в дълбока чиния като гарнираме супата със беконово шишче и украсяваме с олио от мента и пипер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар