Продукти :
Масло кг 0.09
Жълтък бр 1
Сол кг 0.005
Лимонов сок кг 0.005
Черен пипер млян кг 0.0001
Оцет бял винен кг 0.01
Вода кг 0.01
Лук зрял кг 0.01
Сметана готварска кг 0.01
Приготовление :
Водата и оцета се смесват с подправките и се варят докато сместа се редуцира до 1/3 от обема.
Жълтъка се слага в съд и след като се охлади малко сместа се блендира ,така жълтъка се темперира леко.
Маслото се слага на котлона да заври,като в него слагаме нарязания на едро лук да се овкуси.
След завирането му се прецежда и добавя към темперирания жълтък като постоянно се блендира с пасатор.
Накрая овкусяваме със сол и лимонов сок и леко разбитата сметана.
Няма коментари:
Публикуване на коментар