четвъртък, 30 април 2015 г.

Сос Холандес



Продукти:




Масло кг 0.09

Жълтък бр 1

Сол кг 0.005

Лимонов сок кг 0.005

Черен пипер млян кг 0.0001

Оцет бял винен кг 0.01

Вода кг 0.01

Лук зрял кг 0.01


Приготовление:

Водата и оцета се смесват с подправките и се варят докато сместа се редуцира до 1/3 от обема.
Жълтъка се слага в съд и след като се охлади малко сместа се блендира ,така жълтъка се темперира леко.
Маслото се слага на котлона да заври,като в него слагаме нарязания на едро лук да се овкуси.
След завирането му се прецежда и добавя към темперирания жълтък като постоянно се блендира с пасатор.
Накрая овкусяваме със сол и лимонов сок.


Няма коментари:

Публикуване на коментар