събота, 25 април 2015 г.

Основен тъмно-златист фон

Смесени кости и обрезки  


1000
Обрезки със сланина         20
Олио             30
Кореноплодни зеленчуци         150
Лук              50
Доматено пюре           20
Бяло вино            150
Вода              3000
Букет гарни            50
Чесън             10
Черен пипер           10
Бахар             10

Приготовление :

Костите се насичат се запичат с обрезките,добавят се кореноплодните зеленчуци,а след тях и лука и доматеното пюре.Виното се долива по време на печене по малко и се оставя да изври,когато се глазира се долива със студена вода.Прибавят се подправките като не се соли,вари  се около 3-4 часа на тих огън,обира се пяната  и мазнината.След като е готов фона задължително се прецежда през марля.

Няма коментари:

Публикуване на коментар