| Смесени кости и обрезки | 1000 | ||||||
| Обрезки със сланина | 20 | ||||||
| Олио | 30 | ||||||
| Кореноплодни зеленчуци | 150 | ||||||
| Лук | 50 | ||||||
| Доматено пюре | 20 | ||||||
| Бяло вино | 150 | ||||||
| Вода | 3000 | ||||||
| Букет гарни | 50 | ||||||
| Чесън | 10 | ||||||
| Черен пипер | 10 | ||||||
| Бахар | 10 | ||||||
Приготовление :
Костите се насичат се запичат с обрезките,добавят се кореноплодните зеленчуци,а след тях и лука и доматеното пюре.Виното се долива по време на печене по малко и се оставя да изври,когато се глазира се долива със студена вода.Прибавят се подправките като не се соли,вари се около 3-4 часа на тих огън,обира се пяната и мазнината.След като е готов фона задължително се прецежда през марля.
Няма коментари:
Публикуване на коментар