вторник, 28 април 2015 г.

Роле от заек в хамон,сушени домати,горски гъби,печен чесън и сос от мащерка и портвайн

Продукти :

Олио                                                     кг             0.02
Тъмно златист фон                             кг             0.03
Заек кг 0.3
Хамон Серано кг 0.03
Сушени домати кг 0.01
Сол  кг 0.001
Бял пипер кг 0.001
Мащерка кг 0.005
Лук Зрял кг 0.05
Чесън кг 0.05
Горски гъби сушени кг 0.01
Порто  кг 0.02
Масло кг 0.02
Моркови кг 0.03
Магданоз кг 0.005
Трюфел паста  кг 0.005
Балсамов оцет кг 0.02



Приготовление :


Обезкостяваме заека и оформяме хубаво парче месо без кост което ще готвим,на стреч фолио редим слайсове хамон ,като идеята е да се застъпват леко поставяме отгоре заешкото овкусяваме леко със сол и бял пипер,мащерка и завиваме на стегнато руло.Поставяме рулото във торбичка и вакумираме,след което готвим на пара в конвектомат или в Су Вид машина на водна баня за четири часа на 56 градуса.Докато месото се готви приготвяме соса като слагаме фона да редуцира със портото и няколко клончета мащерка,след като намали обема си на половина монтираме със студено масло нарязано на кубчета.Завиваме цяла глава чесън със алуминиево фолио като капваме няколко капки олио и овкусяваме със сол.Печем на 180 градуса за 30 минути,Накисваме сушените гъби в малко фон,след което ги накълцваме в блендер на ситно.Лука режем на ситни кубчета (Бруноаз) ,след което задушаваме с малко масло в тиган.Когато лука омекне добавяме гъбите и накълцаните по същия начин сушени домати.Готвим дюксела за пет минути на слаб огън като разбъркваме леко,Заешкото руло минаваме за кратко на силен тиган колкото хамона да хване хрупкава коричка,поставяме дюксела в чиния отгоре резен заешко,и накрая сос.


Няма коментари:

Публикуване на коментар