| Телешки джолан с кост | кг | 0.3 |
| Моркови | кг | 0.05 |
| Лук | кг | 0.05 |
| Тиквички | кг | 0.05 |
| Нишесте | кг | 0.005 |
| Чесън | кг | 0.01 |
| Мащерка | кг | 0.012 |
| Масло | кг | 0.01 |
| Пудра захар | кг | 0.01 |
| Балсамов оцет | кг | 0.02 |
| Чери домат | кг | 0.02 |
| Магданоз | кг | 0.012 |
| Доматено Пюре | кг | 0.01 |
| Бяло вино | кг | 0.01 |
Приготовление:
Телешкия джолан нарязан на шайби се овкусява добре ,поставя се в тавичка със мащерка,чесън и вино и се пече на 68 градуса за 6 часа.Зеленчуците нарязваме на кубчета и задушваме до готовност,сока от печеното се прецежда и го слагаме да се редуцира до 1/2 от обема му като накрая го сгъстяваме с нишесте.Сервираме джолана върху зеленука,като го поливаме със сос.
Няма коментари:
Публикуване на коментар