четвъртък, 30 април 2015 г.

Оссо буко върху рагу от сезонни зеленчуции печен сос

Продукти :

Телешки джолан с кост кг 0.3
Моркови кг 0.05
Лук кг 0.05
Тиквички кг 0.05
Нишесте кг 0.005
Чесън кг 0.01
Мащерка кг 0.012
Масло кг 0.01
Пудра захар кг 0.01
Балсамов оцет кг 0.02
Чери домат кг 0.02
Магданоз кг 0.012
Доматено Пюре кг 0.01
Бяло вино кг 0.01

Приготовление:

Телешкия джолан нарязан на шайби се овкусява добре ,поставя се в тавичка със мащерка,чесън и вино и се пече на 68 градуса за 6 часа.Зеленчуците нарязваме на кубчета и задушваме до готовност,сока от печеното се прецежда и го слагаме да се редуцира до 1/2 от обема му като накрая го сгъстяваме с нишесте.Сервираме джолана върху зеленука,като го поливаме със сос.



Няма коментари:

Публикуване на коментар