неделя, 3 май 2015 г.

Супа от лаврак поднесена със маринован жълтък

Продукти:



Лаврак кг 0.1

Рибен фон кг 0.1

Морков кг 0.04

Картоф кг 0.04

Мащерка прясна кг 0.005

Чесън скилидка кг 0.005

Лук зрял кг 0.04

Пиперка прясна кг 0.04

Девисил пресен кг 0.01

Люта чушка кг 0.01

Олио кг 0.005

Сол кг 0.1

Черен пипер млян кг 0.0001

Яйчен жълтък бр 1

Лимонов сок кг 0.01

Приготовление:

Лука,моркова,пиперката режем на кубчета и запържваме в тенджерка,овкусяваме и добавяме чесъна и част от девисила,гасим с рибния фон и оставяме да заври.Добавяме картофа и готвим до готовност,сваляме от огъня поставяме рибните филета и захлупваме тенджерата с капак.Рибното филе е готово след 2 минути.Жълтъка поставяме във сол за 45 минути като идеята е да се осоли и да стегне но да остане рохък в центъра.От лютата чушка девисил и лимоновия сок приготвяме дресинг за допълнително подправяне на супата.
Презентираме в супена чиния като първо слагаме зеленчук,после пошираното рибно филе и върху него маринования жълтък.заливаме със бульон и декорираме с мащерка.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар