събота, 2 май 2015 г.

Телешко филе миньон с патешки дроб,поширана круша сос от горски плодове и скарида

Продукти: 



Filet Mignon кг 0.18

Патешки дроб кг 0.04

Круша кг 0.1

Скарида кралска кг 0.04

Къпини пресни кг 0.02

Сол кг 0.001

Захар кг 0.005

Кълнове кг 0.001

Френско грозде кг 0.01

Олио кг 0.005

Мащерка прясна кг 0.005

Бял пипер млян кг 0.0001


Приготовление: 

Стека приготвяме на грил до постигане на 56 градуса в центъра или до степен риър мидиъм или до желаната от вас степен.Оставяме го да почине 4-5 минути.Скаридата се грилова за 1-2 минути до готовност.Крушата се сварява в сироп от горските плодове и захарта.Патешкия дроб се запича на много силен сух тиган до получаване на коричка.След като извадим крушата,оставяме сиропа да редуцира до 1/3 от обема си.Презентираме телешкото,върху него патешкия дроб,гарнираме с крушата и скаридата и соса от горски плодове.



Няма коментари:

Публикуване на коментар