четвъртък, 7 май 2015 г.

Сладкарски крем. Perfect Pastry Cream



Сладкарски крем




Съставки:

Царевично нишесте 80г

Прясно мляко (1) 80мл

Жълтъци 200г

Захар 200г

Прясно мляко (2) 920мл


1. Смесете нишестето и прясното мляко (1) до образуване на паста.
2. Добавете жълтъците и разбъркайте до гладка консистенция.
3. Сместа се минава през сито. Убедете се, че купата е достатъчно голяма, за да съберат всички съставки.
4. Загрейте сместа на водна баня поне до 75°F, докато разбърквате енергично. Съхранявайте на тази температура и не позволявате да се охлади.
5. Загрейте останалото мляко (2) и захарта до завиране.
6. Млякото трябва да достигне достатъчно висока температура, така че след като бъде прибавено към сместа с жълтъците., нишестето и млякото, техните протеини да коагулират.
7. С едно движение, при непрекъснато разбъркване добавете млякото към жълтъчно-нишестената смес. Ако е необходимо загрейте още малко, докато се получи необходимата консистенция.
8. Покрийте крема с фолио за свежо съхранение и охладете върху ледена баня.
9. Съхранявайте крема в херметически затворени съдове или покрити с фолио до 4 дни.

(*За справка:
  http://www.scribd.com/doc/109770117/Perfect-Pastry-Cream
  https://www.youtube.com/watch?v=dEgG-1lWP60#t=16 )






Няма коментари:

Публикуване на коментар