петък, 1 май 2015 г.

Пуширана круша в бяло вино и крем тофи

Продукти :

Круши                                         кг 0,1
Ром                                             кг 0,005
Захар                                          кг 0,06
Мед                                            кг 0,02
Лимон                                         кг 0,05
Порокал                                     кг 0,1
Канела (ПРЪЧКА)                     кг 0,005
Ванилия                                     кг 0,001
Карамфил                                  кг 0,001
Краве масло                              кг 0,02
Сметана сладкарска                  кг 0,004
Шоколадов кувертюр (бял)      кг 0,02
Мента прясна                            кг 0,05
Боровинки пресни                    кг   0,01
Френско грозде                         кг   0.01
Вино бяло                                  кг   0,2


Приготовление:

Правим сироп от подправките,захарта,виното и меда,след завиране прибавяме крушите като ги варим  не повече от 5 минути.
Вадим крушите отцеждаме ги оставяме да се охладят.Карамелизираме част от захарта добавяме кипналата сметана и бъркаме до пълното разтваряне на карамела.
 Добавяме маслото и шоколада и бъркаме до получава не на хомогенна смес.




Няма коментари:

Публикуване на коментар