петък, 1 май 2015 г.

Севиче от октопод поднесено с компот от ананас и вариация на гуакамоле.

Продукти :

Октопод                                    кг     0.1
Ананас пресен                          кг    0.1
Захар кристална                       кг    0.03
Чери домат                               кг    0.03
Мащерка                                   кг    0.05
Сметана заквасена                   кг    0.05
Авокадо                                    кг    0.1
Люта чушка (халапеньо)         кг    0.01
Сол                                            кг     0.001
Черен пипер млян                    кг    0.0001
Кориандър пресен                    кг   0.005
Зехтин                                        кг   0.01
Лайм                                           кг   0.02
Чесън скилидка                         кг    0.01


Приготовление :

Октопода се вакумира със зехтин,клонче мащерка и много малко чесън,сол и черен пипер и се готви на машина за Су вид на 56 градуса за 4 часа.Авокадото заедно с кориандъра и чери домата правим на гуакамоле което разделяме на 2 части.Едната остава класическо гуакамоле,другата пасираме до финна консистенция на гуакамоле крем.Октопода мариноваме със сок от лайм,наситнената люта чушка,магданоз,черен пипер и оставяме да престои поне няколко часа.Изчистваме ананаса и го режем на кубчета,добавяме захарта и вода и приготвяме от него компот.Сервираме като в бурканчето поставим първо крем,след това севиче и накрая класическо гуакамоле.






Няма коментари:

Публикуване на коментар